Doğunun İncisi, VAN!

Doğu Anadolu'nun incisi Van, sahip olduğu doğal ve tarihî güzellikler nedeniyle her yıl binlerce insan tarafından ziyaret edilmektedir. Özellikle günümüzde, Van'ın sahip olduğu güzelliklerin daha fazla tanıtılması ve bu sayede birçok insana ulaşması, Van'a gelen turist sayısını artırmıştır. İnsanlar bu güzide şehri, hem sahip olduğu doğal ve tarihî güzellikleri görmek hem de benzersiz mutfağına ait yemekleri tatmak için ziyaret etmektedirler. Peki sadece bu kadar mı? Elbette değil. İşte sizi Van'a götürecek, Van hakkında bilmeniz gereken 4 dikkat çeken bilgi!

1. Kahvaltının en güzel hali: Van kahvaltısı

Van dendiğinde ilk akla gelen şeylerden biri, hiç şüphesiz Van kahvaltısıdır. Van kahvaltısı yurt çapında meşhurdur ve özelliklerine bakacak olursanız, bu kadar ünlü olmasının hiç de yersiz olmadığını görürsünüz. Van kahvaltısında sıradan bir kahvaltıya göre çok fazla çeşit bulunur ve bu ürünlerin tamamı doğallığı ile öne çıkmaktadır. Van'daki kahvaltı salonları genelde gün doğarken açılır ve gün batarken kapanır. Van'da yapacağınız kahvaltıda sizi bekleyen lezzetler; Van balı, yoğurt kaymağı, süt kaymağı, yayık tereyağı, cacık, otlu peynir, örme peynir, beyaz peynir, kavurmalı- sucuklu yumurta, zeytin, murtuğa, kavut, gencirun gibi yaklaşık 40 çeşit doğal üründür. Van'daki bu benzersiz kahvaltı kültürü geçmişten bugüne hiçbir değişikliğe uğramadan halen sürdürülmekte; bu da Van'ı ziyaret eden kişiler için harika bir deneyim anlamına gelmektedir.

2. Van'ın binlerce yıllık tarihi

Van, doğal güzellikleri ve sahip olduğu verimli topraklar nedeniyle binlerce yıl boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tüm bu özellikler ve konumundan dolayı birçok medeniyetin burada yaşaması ise şehrin köklü bir tarihe sahip olmasını sağlamıştır. Bugün de Van'da, geçmişten günümüze ayakta kalmış pek çok tarihî güzellik bulunmaktadır. Eğer siz de tarihî gezilerden keyif alanlardansanız, Van geziniz sırasında asla sıkılmayacağınızı garanti edebiliriz!

3. Bir efsaneden çok daha fazlası: Van Gölü 

Van Gölü canavarı ile efsaneleşen Van Gölü, dünyanın en büyük sodalı gölüdür. İçerisinde hem tatlı hem de tuzlu suyu aynı anda barındırır ve oldukça benzersiz bir manzaraya ev sahipliği yapar. Bu nedenle Van geziniz sırasında deneyimleyeceğiniz Van Gölü, tıpkı diğer ziyaretçileri gibi size de unutulmaz bir anı olacaktır. 

4. Van’da gezilecek yerler

Yukarıda da söylediğimiz gibi, Van birçok tarihî ve doğal güzelliğe sahiptir. Dolayısıyla Van geziniz sırasında gezip göreceğiniz çok fazla yer bulunur. Van Kalesi, Akdamar Kilisesi, Kayan Çelebi Camii, Hüsrev Paşa Camii, Halime Hatun Kümbeti, Hoşap Kalesi, Van Gölü, Muradiye Şelalesi, Vanadokya, Van Müzesi mutlaka görmeniz gereken yerlerden bazılarıdır.

İlgili Bloglar

WhatsApp
Hemen Ara